ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / Да ли ће (и) када бити пруге од Ваљева до Лознице?
Да ли ће (и) када бити пруге од Ваљева до Лознице?

Да ли ће (и) када бити пруге од Ваљева до Лознице?

Упркос захтевима градова Ваљева и Лознице и општине Осечина да се из средстава одобреног „руског” кредита настави изградња више пута започињане пруге кроз овај део Србије, медији преносе да је у другој половини маја месеца ове године потписан уговор у којем се уместо ове наводи пруга Стара Пазова – Нови Сад.

Међутим, Станко Терзић, градоначелник Ваљева, тврди да још има шанси за пругу Ваљево-Лозница, о чему ће се више знати за око месец дана када ће уследити нови састанак између српске стране и руске делегације.

-После састанка представника нашег Министарства и директора железница Русије и Србије министар Милутин Мркоњић ми је ракао да ће се пруга Ваљево-Лозница ипак градити. Руси су обећали да ће поново доћи у Србију за месец дана да чују за шта се Србија определила, да погледају пројектну и техничку документацију и донесу коначну одлуку – каже Терзић о свом разговору са Мркоњићем.

Лист „Напред” у свом најновијем броју, преноси и Терзићево подсећање да пруга Стара Пазова – Нови Сад нема ни идејни пројекат, да пролази кроз Сремске Карловце, где нарушава њихов културни амбијент и да им за то требају неке сагласности. Он је додао да ће ових месец дана бити искоришћено за наставак борбе за пругу.

 

Scroll To Top