ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / БИОСКОП: Од 15. до 22. фебруара – пет филмова
БИОСКОП: Од 15. до 22. фебруара – пет филмова

БИОСКОП: Од 15. до 22. фебруара – пет филмова

У оквиру Француског филмског каравана, у циклусу „Хоризонти”, следи седмица у којој ће у биоскопској сали Народне библиотеке Осечина, бити приказана четири занимљива филма. После тога, за викенд, уследиће премијера домаћег филмског остварења „Монтевидео, видимо се”, за чије пројекције већ влада огромно интересовање у целој Србији и читавом региону.

Љубитељи филмске уметности из Осечине наредних дана бесплатно могу да погледају следеће филмове:

1. Венчање у Мендози (Француска, 2013, 94’) – 17. 02. 2014. г. у 18 часова

(Кратак садржај: Два брата путују на венчање рођака у Мендозу (Аргентина). Коначно велика авантура о којој су толико маштали… Међутим, по слетању у Буенос Ајрес, Антоан сазнаје да га је оставила жена, што му веома тешко пада. Како би орасположио свог млађег брата, Маркус му предлаже да се препусти авантури: вреле ноћи у главном граду, путовање током којег ће упознати веома занимљивог рецепционисту, најлепшу жену на свету, открити камење које доноси срећу…)

2. Гаџо Дило (Румунија, Француска, 1998, 100′) – 18. 02. 2014. г. у 18 часова

(Кратак садржај: Након смрти оца, Стефан одлази у Румунију, у потрагу за непознатом певачицом, чије је име написано на једној касети: Нора Луца. Ту касету је његов отац непрестано слушао пред смрт. Стефанова потрага одвешће га у ромско насеље где ће се спријатељити са Исидором, открити и прихватити њихову културу, нову породицу и – пронаћи љубав.)

3. Мобиле Хоме (Француска, Белгија, 2012, 95’) – 19. 02. 2014. г. у 18 часова

(Кратак садржај: Симон је напустио девојку и посао у граду и одлази у родно место где живе његови родитељи у пензији. Тамо проналази Жилијена, друга из детињства, који живи са оцем. Једне вечери, напрасно, ова двојица тридесетогодишњака одлучују да испуне дечачки сан: одлазак на велико путовање. Купују кампинг возило и крећу на пут пуни ентузијазма. Међутим, возило им се поквари…)

4. Американо (Француска, 2011, 105’) – 20. 02. 2014. г. у 18 часова

(Кратак садржај: Мартен живи у Паризу са Клер. Њихова веза нема будућност. Када му умре мајка, која је живела у Калифорнији, Мартен мора да се врати у град свог детињства како би се побринуо за формалности које се тичу наследства. Узнемирујуће слике из његовог детињства почињу да се враћају на површину …)

Премијерно приказивање филма „Монтевидео, видимо се!” предвиђено је за 21. и 22. фебруар (по две представе), а за разлику од фимова из серијала Француских остварења, улаз није бесплатан и пожељно је благовремено набавити улазнице како би се избегле гужве пред сам почетак пројекција.

Scroll To Top