ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / ПРЕКО 600 ПОДГОРАЦА У БИОСКОПУ: Одржана премијера „Војне академије 2”
ПРЕКО 600 ПОДГОРАЦА У БИОСКОПУ: Одржана премијера „Војне академије 2”

ПРЕКО 600 ПОДГОРАЦА У БИОСКОПУ: Одржана премијера „Војне академије 2”

У биоскопу у Осечини, у сарадњи продукцијске куће Нира Про, затим општине Осечина и овдашње Народне библиотеке, одржане су три премијерне пројекције филма „Војна академија 2”. Домаћин је био млади глумац Бранко Јанковић, који је родом из овог краја (Гуњаци). Он у филму, као и у популарној истоименој телевизијској серији, тумачи лик војног кадета Живојина Џаковића.

Представама, од којих је прва била бесплатна као дар продукцијске куће, присуствовало преко 600 гледалаца. Пред њима се, поздрављена салвама аплауза задовољне публике, поклонила бројна екипа „Војне академије 2”, коју су на промоцији у Осечини чинили: директор филма Ненад Димитријевић, продуцент Небојша Неле Гарић, директор фотографије Зоран Петровић Пера, менаџер филма и серије Драгана Саватић и редитељ филма Дејан Зечевић, као и глумци Невена Ристић ( у улози Бисе), Тијана Печенчић (Зимче), Иван Михаиловић (Клисура), Бојан Перић (Стошић) и, наравно, Бранко Јанковић – (кадет Џаковић).

Ауторе и актере филма у име локалне самоуправе поздравио је Ненад Стевановић, председник Општине Осечина:

– Честитам вам на реализацији још једног вредног филмског остварења. Желим да овај кратки боравак у нашем крају остане у вашем пријатном сећању, али и да се неким лепим и сличним поводом ускоро поново видимо овде, у крају из кога корене вуче и један од првих великана српске глуме и режије – Чича Илија Станојевић.

Scroll To Top