VESTI:
Početna / vesti / kultura / Stiže „Francuski filmski karavan”
Stiže „Francuski filmski karavan”

Stiže „Francuski filmski karavan”

Sa prvim ciklusom „Komedije”, koji se sastoji od četiri dugometražna igrana filma nove francuske produkcije, u petak, 12. jula, u bioskopsku salu Narodne biblioteke Osečina stiže „Francuski filmski karavan”, koji ima za cilj da promoviše kinomatografiju ove zemlje u mestima širom Srbije. Na startnom repertoaru je film „Imena ljudi” Mišela Leklera iz 2010. godine.

Čitavog leta, tačnije sve do sredine avgusta, ovdašnji ljubitelji filmske umetnosti biće u prilici da pogledaju ukupno 17 francuskih filmova razvrstanih u četiri ciklusa. Pored komedija (12. do 15. jul), na programu će biti ljubavni filmovi ( od 22. do 25. jula), zatim ciklus pod nazivom „Doba sazrevanja” (od 5. do 9. avgusta) i na kraju ciklus „Pobune i strasti” ( od 15. do 15. avgusta). Projekcije se planiraju i na otvorenom, na bazenima Sportskog centra, ukoliko i kada vremenske prilike to budu dozvolile.

– „Francuski filmski karavan” dolazi kao rezultat dugogodišnje saradnje koju su istvarili Alijansa Francuska – Srbija i opština Osečina sa Francuskim institutom u Beogradu i Ambasadom ove zemlje u Srbiji – kaže Milan Simić, zamenik predsednika Opštine.

Scroll To Top