ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / Министар Динкић и други човек „Горења” Апат посетили „Крушик-пластику”
Министар Динкић и други човек „Горења” Апат посетили „Крушик-пластику”

Министар Динкић и други човек „Горења” Апат посетили „Крушик-пластику”

Фабрика „Крушик – пластика”, која се после две неуспешне и поништене приватизације налази у реструктуирању, сада је пред решењем својих актуелних проблема који отежавају свакодневни рад, а будућност колектива са тренутно 138 стално запослених и 17 оних који раде на одређено време чини прилично неизвесном. Повољан могући исход назире се после посете Млађана Динкића, министра финансија и привреде, затим Бранка Апата, председника управе словеначке фирме „Горење”, као и Владе Цветковића, директора Агенције за приватизацију, и Божидара Лаганина, директора Агенције за промоцију инвестиција и извоза Србије (СИЕПА).

У конструктивном разговору са директором Зораном Урошевићем и менаџментом фирме, који су госте упознали са стањем и пословањем, онда представницима локалне самоуправе на челу са Ненадом Стевановићем, председником Општине и Војиславом Јовановићем, начелником Колубарског управног округа, као и током заједничког обиласка погона, министар Динкић је поменуо три могуће опције.

– Прва је да држава стане иза „Крушик-пластике” и ослободи је од терета који вуче из прошлости. Друга, да „Горење”, за чије погоне у Ваљеву ова фирма већ увелико ради, постане стратешки партнер или купи фабрику, односно један њен део. Трећа варијанта је да наша држава и Словенци заједничким улагањем омогуће „Крушик-пластици” да стане на своје ноге и истовремено остваре своје интересе. У сваком случају, тражићемо најбоље решење за Осечину и један од њених најзначајнијих привредних колектива. Циљ је да сви постојећи капацитети оживе, да се подстакну нове инвестиције и отворе нова радна места, односно ублажи акутна незапосленост која је присутна и на овом подручју. Будућност „Крушик-пластике” и фабрика попут ове је да буду добављачи великим извозницима – изјавио је Динкић, изражавајући наду да ће питање фирме из Осечине бити решено пре краја рока од годину дана одређеног за завршетак реструктирању у свим предузећима у којима тај посао није урађен.

Практично други човек „Горења” Бранко Апат и екипа његових сарадника показали су озбиљну заинтересованост за значајније проширење сарадње са фирмом из Осечине, истичући да су са постојећом јако задовољни, док ће о будућим облицима партнерства више моћи да се изјасне тек након предстојећих анализа техничких и економских података.

– Ово је велика шанса за „Крушик-пластику” и њене раднике да повећају обим производње и прошире списак својих производа. Уједно је и прилика да запослени имају већу сигурност, а незапослени да што пре дођу до жељеног посла, као и да се у одређеном степену анимирају и подигну на виши ниво и остале локалне привредне структуре – сматра Ненад Стевановић.

Scroll To Top