ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / Стиже „Француски филмски караван”
Стиже „Француски филмски караван”

Стиже „Француски филмски караван”

Са првим циклусом „Комедије”, који се састоји од четири дугометражна играна филма нове француске продукције, у петак, 12. јула, у биоскопску салу Народне библиотеке Осечина стиже „Француски филмски караван”, који има за циљ да промовише киноматографију ове земље у местима широм Србије. На стартном репертоару је филм „Имена људи” Мишела Леклера из 2010. године.

Читавог лета, тачније све до средине августа, овдашњи љубитељи филмске уметности биће у прилици да погледају укупно 17 француских филмова разврстаних у четири циклуса. Поред комедија (12. до 15. јул), на програму ће бити љубавни филмови ( од 22. до 25. јула), затим циклус под називом „Доба сазревања” (од 5. до 9. августа) и на крају циклус „Побуне и страсти” ( од 15. до 15. августа). Пројекције се планирају и на отвореном, на базенима Спортског центра, уколико и када временске прилике то буду дозволиле.

– „Француски филмски караван” долази као резултат дугогодишње сарадње коју су истварили Алијанса Француска – Србија и општина Осечина са Француским институтом у Београду и Амбасадом ове земље у Србији – каже Милан Симић, заменик председника Општине.

Scroll To Top