VESTI:
Početna / vesti / privreda / JAVNI POZIV AGENCIJE ZA PRIVATIZACIJU : „Krušik – Plastika” (opet) na tenderu
JAVNI POZIV AGENCIJE ZA PRIVATIZACIJU : „Krušik – Plastika” (opet) na tenderu

JAVNI POZIV AGENCIJE ZA PRIVATIZACIJU : „Krušik – Plastika” (opet) na tenderu

S obzirom da prethodna dva pokušaja nisu dala željene rezultate, republička Agencija za privatizaciju objavila je novi  javni poziv domaćim i inostranim pravnim i fizičkim licima, kao i konzorcijumima pravnih i fizičkih lica, za učešće u postupku prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala „Krušik-Plastike” AD, Osečina. Tako će se ova firma po treći put od 2006. godine naći u ulozi subjekta privatizacije.

Agencija za privatizaciju, prema objavljenim podacima, nudi na prodaju paket akcija „Krušik-Plastike” koji predstavlja 93,96 odsto kapitala preduzeća. Ukupna vrednost kapitala koji je predmet prodaje procenjena je na  843.299,70 evra, koliko iznosi i početna prodajna cena. Zainteresovani kupci mogu podneti prijave za učešće u postupku najkasnije do 6. aprila, a otvaranje ponuda zakazano je za 20. april  2015. godine. Otkupna cena za prodajnu dokumentaciju je 100.000 dinara.

 Lane je na javni poziv Agencije za prikupljanje ponuda potencijalnih kupaca za ukupno 502 srpska preduzeća, među kojima je i firma iz Osečine, stiglo ukupno šest „pisama” od zainteresovanih iz naše zemlje i inostranstva za kupovinu ili partnerstvo sa „Krušik – Plastikom”. Tada su interesovanje za osečansko privredno društvo u restrukturiranju, koje zapošljava oko 130 radnika i za koje je ocenjeno da ima održivo poslovanje, pokazale slovenačke kompanije „Roto Group” i „Gorenje”, kao i „Eltras In” čije je sedište u Zemunu, zatim „Inmold” iz Požege, „Ekolog” doo iz Beograda i Miodrag Petković u svojstvu fizičkog lica.

Scroll To Top