VESTI:
Početna / vesti / reportaže / RADIŠA NIKOLIĆ – Vicešampion „Slagalice”
RADIŠA NIKOLIĆ – Vicešampion „Slagalice”

RADIŠA NIKOLIĆ – Vicešampion „Slagalice”

U minulom ciklusu našeg najpularnijeg televizijskog kviza „Slagalica” na Prvom programu Radio televizije Srbije Radiša Nikolić iz Belotića osvojio odlično drugo mesto i brojne vredne nagrade organizatora ovog zabavnog programa. Povodom zapaženog rezultata i dostojnog predstavljanja zajednice iz koje dolazi Nenad Stevanović, predsednik Opštine Osečina, priredio je za Nikolića prijem u svom kabinetu i tom prilikom mu u ime lokalne samouprave i svoje lično ime čestitao na postignutom uspehu.

Proteklih zimskih večeri, u terminu pola sata pred Dnevnik javnog servisa Nacionalne televizije, Nikolić je „držao” pored malih ekrana svoje brojne zemljake koji su za njega navijali. Oduševio je svojim znanjem i skromnošću, a sedam uzastopnih i ubedljivih pobeda, kao i veliki broj osvojenih bodova, doneli su mu direktan plasman u četvrtfinale. Bio je ubedljiv i uspešan sve do finala, kada je posustao u nadmetanju sa trenutno boljim rivalom.

Odgovarajući na česta pitanja šta je sve dobio ovim uspešnim nastupom Radiša Nikolić otkriva svoj pravi karakter, s obzirom da njegov prvi izbor u nabrajanju nisu vredna novčana nagrada, niti vaučer za nabavku bele tehnike, čak ni putovanje u Rim za dve osobe, nego – enciklopedija!

– Iskreno rečeno, od svega sam se najviše obradovao „La Rusovoj enciklopediji”, koju sam odavno želeo da imam, ali do sada nisam baš mogao da je sebi priuštim – kaže ovaj 49-to godišnjak, vrsni poznavalac opšteg znanja i kulture, odnosno zaljubljenik u knjige, novine i sve što može da posluži da se dođe do novih ili prošire stara saznanja.

Scroll To Top