VESTI:
Početna / vesti / skupština / SKUPŠTINA: Priznanje matematičaru i agronomu
SKUPŠTINA: Priznanje matematičaru i agronomu

SKUPŠTINA: Priznanje matematičaru i agronomu

Nagradu opštine Osečina za 2014. godinu, najveće godišnje opštinsko priznanje za dostignuća koja su postala dostupna javnosti u toku prethodne godine dobiće: Nikola Vasiljević iz Carine kod Pecke, učenik prvog razreda specijalnog matematičkog odeljenja Valjevske gimnazije, i Ljupko Milovanović iz Osečine, poljoprivredni inženjer, koji posle četiri decenije rada u ovdašnjim poljoprivrednim firmama i organima lokalne samouprave sada očekuje rešenje za odlazak u zasluženu penziju.

Odluku o tome, na predlog Komisije za saradnju i društvena priznanja, jednoglasno su doneli odbornici Skupštine opštine na svom redovnom zasedanju, koje je održano prošlog ponedeljka. Laureatima će nagrade biti uručene 16. aprila na svečanosti povodom Dana opštine Osečina.

Između šest predloženih kandidata (dva kolektiva i četiri pojedinaca), Vasiljevića je u oblasti stvaralaštva učenika i studenata posebno preporučilo osvojeno treće mesto na Republičkom takmičenju iz matematetike u proleće 2013. godine u konkurenciji osnovca, kada je bio učenik osmog razreda Osnovne škole „Vojvoda Mišić” iz Pecke, ali i niz drugih odličnih rezultata, ocena i aktivnosti iz svih školskih predmata. Milovanović je nagrađen za kontinuirani rad i ukupne ostvarene rezultate u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. Lane je posebno značajno bilo njegovo angažovanje na organizaciji Sajma šljiva, u čemu je među najaktivnijima od nastanka ove manifestacije, zatim na pružanju pomoći gazdinstvima za unapređenje svog rada i lakše ostvarivanje prava na subvencije, pre toga na uspešno realizovanom popisu poljoprivrede na nivou opštine…

Skupština je ovom prilikom odlučila i o pribavljanju neophodnog zemljišta za nastavak radova na drugoj fazi obilaznici oko Osečine i regulisanju Lovačke reke uzvodno od naselja Bela vrba. U drugom delu sednice usvojeni su izveštaji o radu u prošloj godini Doma zdravlja, Narodne biblioteke i Crvenog krsta, kao i planovi i programi za 2014. godinu nekoliko firmi i ustanova koje se delom ili pretežno finasiraju iz opštinskog budžeta.

Scroll To Top