VESTI:
Početna / vesti / sport / PRED TURNIR KOŠARKAŠKIH PIONIRA: Kotorani stigli u Osečinu
PRED TURNIR KOŠARKAŠKIH PIONIRA: Kotorani stigli u Osečinu

PRED TURNIR KOŠARKAŠKIH PIONIRA: Kotorani stigli u Osečinu

Pionirska košarkaška ekipa Kotora, koja ima 24 člana uz dva trenera i vozača, doputovala je još u nedelju u Osečini. Gosti iz Crne Gore učestvovaće na prvom Međunarodnom turniru pionira „Osečanski pobednik”, a pre i posle ovog spektakla trenirati u objektima Sportskog centra Osečina, družiti se sa mladim košarkašima iz domaćeg kluba, obilaziti i upoznavati lepote ovog kraja i turističke destinacije u okolini Osečine. Već prvog dana po dolasku Kotorani su boravili u Tršiću, rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića.

Pored Kotora i domaćina Osečine na turniru „Osečanski pobednik”, koga će kako je najavljeno otvoriti predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović, učestvovaće KK Partizan Beograd, KK Metalac Valjevo, KK Student Valjevo i KK Foka Kragujevac.

Prvog dana turnira, u četvrtak, 16. januara, odmah posle otvaranja (12.00) i prigodnog koktela (12.30) za brojne zvanice i predstavnike učesnika, megden će podeliti ekipe Osečine i Studenta (13.15). U drugoj utakmici sastaće se Foka i Kotor (17.00), a u trećoj Partizan i Student (18.45).

U petak, 17. januara, trenerima i mladim igračima predavanje će održati profesor Vladimir Koprivica. Takmičarski dan otvaraju Metalac i Kotor (14.00), nastavljaju Osečina i Partizan (15.45), a završavaju Foka i Metalac (17.30).

Trećeg dana, u subotu, 18. januara, odigraće se utakmice za peto (12.00) i treće mesto (15.30), kao i finale (17.30). Proglašenje pobednika i podela nagrada predviđeni su za 19.00 časova.

– Cilj nam je da na ovaj način unapredimo razvoj košarkaškog sporta u Osečini, koji ovde ima tradiciju dugu četiri decenije, ali i da ujedno afirmišemo sportske kapacitete koji imaju odlične uslove za pripreme sportista, turističke potencijale i druge vrednosti opštine – kaže Dane Krsmanović, predsednik KK Osečina.

Trener svih klupskih selekcija Vladimir Radivojević dodaje da Osečanci žele da ovaj turnir postane tradicionalan i da svake godine okuplja mlade košarkaše iz čitave Srbije i regiona.

Pokrovitelja turnira su „Valjevska pivara”, Opštinska uprava Osečina i Turistička organizacija „Podgorina”, a dragocenu pomoć u organizaciji pružili su i drugi brojni sponzori.

Fotografija: Kotorani u Tršiću

Scroll To Top