VESTI:
Početna / vesti / infrastruktura / Kreću radovi od Drajića rampe do Zavlake
Kreću radovi od Drajića rampe do Zavlake

Kreću radovi od Drajića rampe do Zavlake

Prošle godine započeto uređenje i regulacija vodotoka, kao i čišćenje rečnih korita na teritoriji opštine Osečina, koje je započeto na Jadru, Lovačkoj reci i Ostružanjki i u njega do sada utrošeno pet od ukupno 18 miliona dinara donacije od Vlade Japana, biće nastavljeno i u ovoj godini.

O tome nas je obavestio Nenad Stevanović, predsednik Opštine, koji kaže:

– Za nastavak i proširenje radova na kroćenju naših bujičnih voda, koje su nam prošle godine pričinile velike štete, sada uz preostalih 13 miliona od japanskih donatora, najverovatnije, možemo da računamo i na pomoć iz Italije. Naime, sa Ambasadom ove zemlje u Beogradu uskoro bi trebalo da bude potpisan ugovor o donaciji, koja će, kako je preliminarno dogovoreno, iznositi 25 miliona dinara, a dobijena sredstva bi namenski bila  iskorišćena za regulaciju rečnih tokova na najproblematičnijim mestima.

Za ovu godinu planirano je i „zauzdavanje” često hirovitog Crkvenog potoka izgradnjom dve pregrade (manje brane) nedaleko od crkve u Osečini. Radovi će biti finansirani iz donatorskih fondova Ujedinjenih nacija.

Predsednik Opštine najavljuje i važne poslove na putevima, posebno na najvažnijoj saobraćajnici kroz ovaj kraj, koja povezuje Valjevo i Loznicu. To se odnosi i na glavnu ulicu u Osečini, koja je (do završetka obilaznice) sastavni deo ovog važnog državnog puta.

-Pomoću sredstava Evropske investicione banke, koja će biti realizovana preko resornog Ministarstva, na proleće počinje revitalizacija državnog puta Valjevo-Loznica na deonici između Drajića rampe, ispod Kameničkog brda na teritoriji grada Valjeva, i naselja Zavlaka u opštini Krupanj. Radovi će potrajati tokom čitave godine, a mi u Osečini moramo biti spremni da pre nego što bude urađen novi kolovoz ispod njega postavimo ili zamenimo sve naše nedostajuće ili dotrajale infrastrukturne mreže (vodovod, kanalizacija, fiksna telefonija…), kako to ne bi morali kasnije da činimo – kaže predsednik Stevanović, dodajućo da su predstavnici izvođača predstojećih radova, koji su povereni kompaniji „Puteva” Užice, nedavno boravili u Osečini radi obezbeđenje smeštaja i ishrane svojih radnika sve dok ti poslovi budu trajali.

Scroll To Top