ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / ПОПЛАВА У ОСЕЧИНИ: Проглашена ванредна ситуација
ПОПЛАВА У ОСЕЧИНИ: Проглашена ванредна ситуација

ПОПЛАВА У ОСЕЧИНИ: Проглашена ванредна ситуација

У општини Осечина, где је поплавни талас захватио скоро половину места, и то са леве стране магистралног пута Ваљево – Лозница до Јадра у дужини од око три километра од улаза у варошицу до излазе из ње, као и око ушћа свих притока у ову реку, проглашена је ванредна ситуација.

– Поплављено је бар 160 кућа, преко 700 хектара плодне земље, а угрожено је још око 200 домаћинстава, – рекао је Ненад Стевановић , председник Општине и командант Штаба за ванредне ситуације. Једна породица је евакуисана, а неколико се привремено иселило из својих домова код родбине и пријатеља у безбеднијим деловима Осечине.

У пополавној ноћи саобраћај на магистралном путу Ваљево – Лозница било је у прекиду због изливања Јадра у Комирићу, али ујутро поново успостављен. У првих мах се обављао једном траком. И регионални пут за Љубовију на неколико сати је био блокиран с обзиром да се из Осечине није могло изаћи, односно прећи на леву обалу Јадра ни преко нових ни преко старих мостова јер су прилазне улице до њих биле поплављене.

До јутарњих часова вода се углавном повукла у речна корита, остављајући за собом хаос и голему штету, посебно у једном броју кућа и бројним економским објектима у које је продрла. Штаб процењује да за сада нема опасности од избијања заразе.

Scroll To Top