ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / Прва фаза асфалтирања пута за Рожањ
Прва фаза асфалтирања пута за Рожањ

Прва фаза асфалтирања пута за Рожањ

У Царини је обележен и прослављен постављање асфалта у дужини од 1,4 километра на регионалном путу Р-113 А, на деоници од скретнице за Рожањ и манастир посвећен Светом Николају Острошком до локације на којој се налази ТВ репетитор за ово подручје. Своје велико задовољство због успешно одрађене прве фазе, како је речено, али и наговештених даљих радова на овој важној саобраћајници, мештани су поделили са готово комплетним општинским руководством Осечине.

– Присуство овом скупу скоро свих најодговорнијих представника локалне самоуправе, укључујући све чланове Општинског већа и директоре јавних предузећа, најбољи је доказ пуног јединства општинске власти да се овај пут у догледно време најзад уради, а Рожањ претвори у значајну дестинацију за развој бањског, ловног, верског и историјског туризма. Очекујемо да ће то допринети подизању квалитета живота људи на овим просторима, још приметније него што је било пре неколико година када смо на прилазу манастиру и врху Рожња оспособили руинирану макадамску трасу за саобраћај – рекао је Ненад Стевановић, председник Општине.

Средства за почетну фазу радова, чија вредност износи око 12 милиона динара, обезбеђена су претежно из републичког буџета и то на име спровођења програма редовног одржавања регионалних праваца, а остатак од општинских пара реализованих преко планских и наменских активности Дирекције за изградњу „Јадар”.

Надање да ће се овдашњи полувековни сан, по свему судећи, најзад претворити у јаву, сада са много више оптимизма гаји и мештанин Добривој Томић:

– Више пута имали смо обећања од надлежних да ће се приступити нормализацији овог пута, али се од тога, сем делимичног одржавања, до сада није даље одмицало. Ових скоро километар и по асфалта је нешто најлепше што нам се могло догодити. Верујем овим људима да се на томе неће стати. Надам се да ће гости са стране овде убудуће чешће долазити или овим путем пролазити, а наша омладина имати више разлога да се задржи на својим имањима, да на њима лепше живи и лакше чува од гашења своја вековна огњишта.

Scroll To Top