ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / УСКОРО НАСТАВАК РАДОВА НА ОБИЛАЗНИЦИ – Пискавице преко реда
УСКОРО НАСТАВАК РАДОВА НА ОБИЛАЗНИЦИ – Пискавице преко реда

УСКОРО НАСТАВАК РАДОВА НА ОБИЛАЗНИЦИ – Пискавице преко реда

У току лета наставиће се изградња обилазнице која би требало да растерети и учини безбеднијим саобраћај кроз Осечину. Како још увек нису у потпуности решени имовински од места до кога је урађена прва фаза (узводно од моста на Јадру у Улици цара Лазара и новог пута за погоне „Марципана”) прва деоница друге фазе за сада ће бити прескочена, а радови ће бити изведени у Улици Вука Караџића, која ће бити ваљано уређена, а самим тим и насеље Пискавице, како се популарно назива овај део Осечине.
– У дужини од 200 метара биће урађена комплетна инфраструктура, дакле водовод, фекална и кишна канализација и улична расвета, затим коловоз ширине шест метара, као и тротоари од два, односно 1,5 метара – каже Величко Марковић, општински инспектор. Он је у име општине био члан Комисије за јавне набавке Министарства привреде Републике Србије, које је наручилац посла и у највећем делу инвеститор предстојећих радова.
Извођење радова, после спроведеног тендера и одлуке Комисије у просторијама Министарства у Влајковићевој улици у Београду, поверено је предузећу „Аутотранспорт” из Ваљева, чија је понуда била најповољнија међу пет учесника. Занимљиво је да је процењена вредност радова од стране инвеститора износила око 17 милиона, али да су у трци за добијање посла понуђачи ”оборили” цену за неколико милиона – до 11,1 милион динара без пореза на додату вредност, односно 13,3 милиона дијнара са ПДВ. Рок за извођење радова је 60 календарских дана након истека права на жалбу које имају остали учесници у поступку јавне набавке.

Scroll To Top