ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / Др Радомир Поповић одржао предавање о Цару Константину Великом и Миланском едикту
Др Радомир Поповић одржао предавање о Цару Константину Великом и Миланском едикту

Др Радомир Поповић одржао предавање о Цару Константину Великом и Миланском едикту

Протојереј-ставрофор Др Радомир – Раша Поповић, професор на Православном богословском факултету Универзитета у Београду, у среду, 16. октобра одржао је у Осечини занимљиво предавање на тему „Цар Константин и слобода Хришћанства“. У сали Народне библиотеке, где је одржано, предавање је било доста добро посећено од стране овдашњих основаца и средњошколаца, затим представника локалног јавног живота, цркве, верника и мештана, а уприличено је поводом обележавања 1700 година од доношења Миланског едикта, којим је свим хришћанима дато право да слободно исповедају своју веру.

Др Поповић је овом приликом, на велико задовољство публике, детаљно говорио о лику и делу Цара Константина Великог, владара Западног Римског царства, који је рођен у Нишу, као и о изузетном значају Миланског едикта за хришћане и хришћанство.

Овим скупом Народна библиотека Осечина дала свој скромни допринос обележавању великог јубилеја хришћанског света, а истакнути теолог, који је рођен пре 59 година у Скадру код Пецке, искористио је боравак у свом родном крају да домаћинима поклони већи број својих дела и прилично увећа већ завидну Завичајну збирку књига Библиотеке.

Scroll To Top