ВЕСТИ:
Почетна / вести / образовање / Награде за најбоље ученике
Награде за најбоље ученике

Награде за најбоље ученике

Традиционалним окупљањем на градском тргу, шетњом кроз Осечину, коју је, истина, киша скратила, као и пригодном забавом у школском ресторану, онда пријемом код председника Општине, поделом награда најбољим ђацима и бесплатном екскурзијом за ђаке генерације, вуковце и најуспешније на републичким такмичењима, обележен је завршетак прве фазе школовања овогодишње генерације ученика осмог разреда из ове општине.

Титуле „ђака генерације” понели су Бранимир Гајић (Основна школа „Браћа Недић” Осечина) и Никола Васиљевић (ОШ „Војвода Мишић” Пецка), а добитници Диплома „Вук Караџић” су још: Марко Алексић, Драгана Јовановић, Немања Јовановић и Дејан Марковић из Осечине и Милица Арсеновић из Пецке. Групу најуспешнијих на такмичењима из појединих предмета предводе вуковац Никола Васиљевић (треће место из математике) и ученик седмог разреда Александар Крстић из Осечине (трећи у Србији из српског језика и књижевности).

– Упијајте нова знања и стремите новим висинама. Докучите недокучиво, а своје снове претварајте у стварност, како би ваши родитељи, наставници и сви ми и даље били поносни на вас – поручио је „малим матурантима” Ненад Стевановић, председник Општине, најављујући да ће локална самоуправа наставити да ствара услове како би живот младих у овој средини био што квалитетнији.

 Поклони и за средњошколце

Општина је и овог пута наградила најбоље средњошколце са овог подручја. Ове године то су: Ђорђе Живановић, ђак генерације у Ваљевској гимназији и освајач трећег места на Републичком такмичењу из математике за ученике 4. разреда, као и Милица Карајовић, ученица Средње економске школе Ваљево – издвојеног одељења у Осечини, која је, такође, била трећа на Републичком из математике.

 

Scroll To Top