VESTI:
Početna / vesti / poljoprivreda / KONKURS „U KAKVOM SELU ŽELIM DA ŽIVIM”
KONKURS „U KAKVOM SELU ŽELIM DA ŽIVIM”

KONKURS „U KAKVOM SELU ŽELIM DA ŽIVIM”

Jedna od aktivnosti vezanih za izdradu Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja na teritoriji opštine Osečina jeste upravo završen konkurs za decu školskog uzrasta na temu „U kakvom selu želim da živim”. Konkurs za najbolje literarne i likovne radove, kao i makete na zadatu temu, organizovala lokalna samouprava u saradnji sa ovdašnjim matičnim osnovnim školama „Braća Nedić” Osečina i „Vojvoda Mišić” Pecka.

U literarnom delu prvo mesto podelili su: Marko Rabat i Jovana Popović iz Pecke, drugo: Tijana Gavrilović iz Osečine i Nela Lazić iz Pecke, a treće: Ognjen Jovanović i Milica Tumbas iz Osečine.

Pobednik likovnog konkursa među đacima nižih razreda osmoljetke je Sofija Milovanović iz Pecke. Drugo mesto osvojila je Maja Marković, takođe, iz Pecke, a treće Andrej Karajović iz Osečine. U konkurenciji učenika od petog do osmog razreda najbolji je rad Milice Radulović iz Osečine. Na drugom mestu je Aleksandra Pavlović, takođe, iz Osečine, a na trećem Jovan Popović iz Pecke.

Za najbolju maketu proglašen je rad učenika 6/1 razreda škole iz Pecke.

Nagrađeni radovi kao stav dolazeće generacije biće uzeti u obzir prilikom izrade važnog strateškog dokumenta, a za nagrađene učenike biće organizovana pobednička ekskurzija.

Rezultati likovnog konkursa:

I  kategorija

1. Sofija Milovanović – III r ,,Vojvoda Mišić,, Pecka

2. Maja Marković – IV r,,,Vojvoda Mišić,, Pecka

3. Andrej Karajović – III r.  ,,Braća Nedić,  Osečina

II  kategorija

1. Milica Radulović, VII r. OŠ ,,Braća Nedić,Osečina

2. Aleksandra Pavlović, VII r. OŠ ,,Braća Nedić,Osečin

3. Jovan Popović, V r. ,,Vojvoda Mišić,,Pecka

Scroll To Top