ВЕСТИ:
Почетна / вести / пољопривреда / СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ПОЉОПРИВРЕДЕ: Документ до краја године
СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ПОЉОПРИВРЕДЕ: Документ до краја године

СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ПОЉОПРИВРЕДЕ: Документ до краја године

Осечина је  у последњих десетак година урадила више стратешких докумената, али је пољопривреда, једна од најважнијих области на овим просторима, осим поглавља у Стратегији развоја општине, за  сада остала без свог посебног дугорочног развојног плана. Међутим, и то ће бити урађено, како се најављује, већ до краја ове године.

Међутим, Kомисијa за израду Стратегије развоја пољопривреде и руралног развоја општине Осечина за период од 2016. до 2026. године већ увелико ради на овом важном документу. Предвиђено је да Стратегија буде завршена и стављена на дневни ред локалног парламента ради усвајања на децембарској седници Скупштине општине.

С тим у вези, проф. Милан Симић, заменик  председника Општине, каже:

– Да би могли  да очекујемо озбиљније изворе за финансирање локалних развојних активности, неопходно је да наша локална заједница  буде организована и да има јасно утврђене приоритете и припремљене програме за њихово остварење.

Пре почетка израде општинске аграрне стратегије овде је добро проучена Стратегија развоја пољопривреде и руралног развоја Републике Србије за период од 2014. до 2024. године.

– Јасно нам је шта можемо да очекујемо или не од државних институција, посебно у периоду до 2020. године. Ми на локалу немамо времена. Уколико се нешто озбиљније не предузме или не посеје благовремено на овим просторима, по досадашњим кретањима, овде 2050.  године може да се деси да неће бити људи – сматра Симић, који се налази на челу Комисије за израду Стратегије развоја пољопривреде и руралог развоја на територији општине Осечина.

Scroll To Top