ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / И Чачак на Сајму шљива у Осечини
И Чачак на Сајму шљива у Осечини

И Чачак на Сајму шљива у Осечини

У посети код градоначелника Чачка мр Војислава Илића били су Милан Симић, заменик председника Општине Осечина и Миодраг Станишић, координатор Канцеларије за локални економски развој. Сусрету су присуствовали начелник градске управе Чачка за локални економски развој и заменик председника Скупштине општине.

Том приликом је договорено да се произвођачи и прерађивачи воћа са територије Града Чачка у значајнијем броју представе на предстојећем Сајму шљива у Осечини. Такође је утаначен и долазак екипе из Чачка после Сајма како су пренели искуства и пружили помоћ у разради мера подршке пољопривреди. Посебно око израде пројеката и обезбеђивања додатих средстава у чему су јако успешни (преко 20 милиона евра су обзбедили за своју општину у протекле три године).

-Локалне смоуправе се морају саме тешње повезивати. Ишли смо у Чачак као што се иде код старијег брата који се окућио да и ми, према нашој кући и окућници, видимо шта да садимо, кад садимо, како да умножимо, где да продамо… – каже Симић.

-Искуство у припреми пројеката и подршка развоју приватног сектора су области у којима зелимо да применимо искуства колега из Чачка с обзиром да они на том плану имају одличне резултате – додаје Станишић.

Scroll To Top