VESTI:
Početna / vesti / projekti / KANCELARIJA ZA MLADE: Trasa za bicikliste
KANCELARIJA ZA MLADE: Trasa za bicikliste

KANCELARIJA ZA MLADE: Trasa za bicikliste

U realizaciji Kancelarija za mlade u Osečini, a u saradnji sa Udruženjem „Zeleni trag” i njegovom sekcijom „Biciklarenje”, koja  propagira biciklizam kao zdrav način života, u okviru projekta „Vožnja koja će promeniti” kreirane su trase biciklističkih staza kroz teritoriju opštine.  Njima će od sada moći da se kreću ne samo zaljubljenici u vožnju na dva točka već i svi oni kojima boravak u prirodi predstavlja zadovoljstvo i način da što kvalitetnije provedu svoje slobodno vreme.

Prvi deo sprovođenja projekta, koji je podržan od Ministarstva omladine i sporta sa iznosom od 452.300 dinara, obeležilo je postavljene planinarske markacije. One imaju za cilj da susret sa ovdašnjim prirodnim lepotama učine prijatnijim jer gotovo isključuju mogućnost da se zaluta ili skrene s puta i tako pokvari zadovoljstvo izlaska na svež vazduh.

-Načinjen je GPS („dži pi es”) snimak trase pomoću kojeg je urađena mapa sa ucrtanim stazama i to ne samo do kulturno-istorijskih znamenitosti i prirodnih lepota Osečine, već i onih koje povezuju sva sela i zaseoke u opštini i čine gustu mrežu puteva. Snimak i mapa će uskoro biti dostupni svima, a ova mala pomoć dobro će doći svakom prilikom boravka u prirodi. Naći će se  i na zvaničnim internet stranicama Turističke organizacije „Podgorina” i opštine Osečina, kao i na partnerskim stranicama širom društvenih mreža – kaže Vladimir Radivojević, vršilac dužnosti koordinatora opštinske Kancelarije za mlade.

Vođa sekcije „Biciklarenje” Nenad Ikonić dodaje da je još preostalo samo da se postave biciklističke putokazne table sa podacima o pravcima kretanja. To će, smatra on, olakšati snalaženje u prirodi. Planirano je da sve table budu postavljene već do predstojećeg Sajma šljiva u Osečini, koji se održava od 28. do 30. avgusta, kako bi se i na taj način još više obogatila  turistička ponuda tokom sajamskih dana.

Scroll To Top