ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / МИТРОВДАН: Владика Милутин на слави Богомољачког покрета у Осечини
МИТРОВДАН: Владика Милутин на слави Богомољачког покрета у Осечини

МИТРОВДАН: Владика Милутин на слави Богомољачког покрета у Осечини

На празник Светог Великомученика Димитрија – Митровдан – Православна народна хришћанска заједница Осечине при Храму Вазнесења Господњег прославила је своју крсну славу. Великом традиционалном духовном догађају у обиљу радости присуствовао је владика Милутин са свештенством и монаштвом Епархије ваљевске, затим представници локалне власти, као и велики број верника из Подгорског архијерејског намесништва.

митровдан– Данашњи човек уместо да мање ради, а више има, заправо је сужањ материјалних добара, стицању и потрошњи пропадљивог. Личност његова оптерећена је мноштвом информација, које посредством медија упија. Времена му недостаје за себе и ближње – рекао је између осталог епископ Милутин, наглашавајући да савременом човеку, који је препуштен „духу овог света” најбвише може помоћи његова вера.

После Свете архијерејске литургије и славског обреда, Богомољачки покрет Осечине, свештенсво и верници из овог краја приредили су „трпезу љубави” у парохијском дому. Овогодишњи домаћини славе били су: Радован Миловановић, Љубисав Марковић и Станко Стевановић. Славски колач за наредну годину преузели су: Јованка Вуковић, Урош Стевановић и Дејан Ђурђевић.

Scroll To Top