ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / РАДИША НИКОЛИЋ – Вицешампион „Слагалице”
РАДИША НИКОЛИЋ – Вицешампион „Слагалице”

РАДИША НИКОЛИЋ – Вицешампион „Слагалице”

У минулом циклусу нашег најпуларнијег телевизијског квиза „Слагалица” на Првом програму Радио телевизије Србије Радиша Николић из Белотића освојио одлично друго место и бројне вредне награде организатора овог забавног програма. Поводом запаженог резултата и достојног представљања заједнице из које долази Ненад Стевановић, председник Општине Осечина, приредио је за Николића пријем у свом кабинету и том приликом му у име локалне самоуправе и своје лично име честитао на постигнутом успеху.

Протеклих зимских вечери, у термину пола сата пред Дневник јавног сервиса Националне телевизије, Николић је „држао” поред малих екрана своје бројне земљаке који су за њега навијали. Одушевио је својим знањем и скромношћу, а седам узастопних и убедљивих победа, као и велики број освојених бодова, донели су му директан пласман у четвртфинале. Био је убедљив и успешан све до финала, када је посустао у надметању са тренутно бољим ривалом.

Одговарајући на честа питања шта је све добио овим успешним наступом Радиша Николић открива свој прави карактер, с обзиром да његов први избор у набрајању нису вредна новчана награда, нити ваучер за набавку беле технике, чак ни путовање у Рим за две особе, него – енциклопедија!

– Искрено речено, од свега сам се највише обрадовао „Ла Русовој енциклопедији”, коју сам одавно желео да имам, али до сада нисам баш могао да је себи приуштим – каже овај 49-то годишњак, врсни познавалац општег знања и културе, односно заљубљеник у књиге, новине и све што може да послужи да се дође до нових или прошире стара сазнања.

Scroll To Top