ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / Новчана помоћ мајкама деце рођене у првој половини године
Новчана помоћ мајкама деце рођене у првој половини године

Новчана помоћ мајкама деце рођене у првој половини године

Општинску новчану помоћ у висини просечне републичке зараде, која износи 41.800 динара, у првих шест месеци ове године заслужиле су: Марија Лазић из Остружња за шесто, затим Цвета Николић из Белотића и Биљана Берчек из Осечине за пето, онда Катарина Јевтић из Драгодола и Мира Алексић из Плушца за четврто дете. Исти износ добило је још осам мајки из ове општине, које су до 30. јуна ове године родиле треће по реду дете: Сања Јовановић и Сања Марковић из Осечине, Душица Радуловић, Маријана Вуковић и Весна Николић из Комирића, Мира Мирић из Лопатња, Симона Маринела Боробар Ерић из Царине, Живана Симић из Бастава и Зорица Василић из Белотића.

Половину просечне плате запослених у Републици Србији, у износу од по 20.900 динара, добило је 16 породиља које су у овом периоду на свет донеле своје друго дете. То су: Биљана Мирић и Драгана Јанчић из Лопатња, Слађана Вуковић из Комирића, Бранка Савић из Пецке, Снежана Цвејић и Антонија Марковић из Осечине села, Милена Гачић из Остружња, Милена Обрадовић из Коњица, Сандра Павловић и Добрила Илић из Драгодола, Мирјана Матић и Вера Николић из Белотића, Зора Глигорић и Биљана Вићановић из Гуњака, Ирена Алексић из Осечине и Љиљана Ђермановић из Скадра.

Подједнак износ припао је и за 19 породиља, које су први пут постале мајке: Драгана Бојчић, Марија Јанчић, Мирјана Спасић, Марија Петровић, Катарина Бакрач, Снежана Алексић и Драгана Спасојевић из Осечине, Мира Вуковић-Ђермановић и Милица Ђорђић из Пецке, Сандра Бегановић, Катарина Милановић и Драгана Марковић из Коњица, Данијела Симанић и Божана Мирић из Лопатња, Милица Цветановић из Осечине села, Јасмина Миловановић и Милица Тимотић из Остружња, Горица Николић из Скадра и Бранкица Лукић из Плушца.

Срећним породицама, које су за 49 овогодишњих новорођенчади (у просеку по двоје седмично) укупно примиле 1,3 милиона динара, честитеке у име локалне самоуправе упутили су и уручили им новац Ненад Стевановић, председник Општине, и Златија Миличић, председник Скупштине општине Осечина.

– Малишанима желимо лепо детињство и добру будућност, а њиховим родитељима и родбини прегршт задовољства у домовима пуним чељади, љубави и материјалних добара – поручио је Стевановић прошлог понедељка на традиционалној свечаности у општини.

 

Фотографија: Овогодишње породиље са Ненадом Стевановићем и Златијом Миличић (фото: Драган Савић)

 

Scroll To Top