ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / ВАНРЕДНА СЕДНИЦА СО: Журба због конкурса
ВАНРЕДНА СЕДНИЦА СО: Журба због конкурса

ВАНРЕДНА СЕДНИЦА СО: Журба због конкурса

На предлог општинске стручне комисије, уз сагласност Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, која је у међувремену прибављена, локални парламент је на седници сазваној по хитном поступку донео Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Осечина.
Програм се састоји из три дела. У првом је дат преглед површина по катастарским општинама, облицима својине, класама и културама, а наведене су и површине које се наводњавају, одводњавају и оне на којима се врши анализа стања и уређења земљишта. Затим су набројани радова на заштити и уређењу за 2014. годину са планом потребних средстава и приливом истих. На крају је дат план коришћења пољопривредног земљишта у државној својини у складу са Законом који регулише ту материју.
– Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде расписало је конкурс за доделу средстава за уређење, односно ревитализацију, пољских путева за 2014. годину, а рок за подношења пријава био је 5. мај. Како на конкурсу могу да учествују само локалне самоуправе које су донеле Годишњи програм, убрзали смо одржавање седнице и доношење Програма и тако испунили овај предвиђени услов – објаснила је Златија Миличић, председник СО, разлог за заказивање заседања по хитном поступку.

Scroll To Top