VESTI:
Početna / vesti / skupština / VANREDNA SEDNICA SO: Žurba zbog konkursa
VANREDNA SEDNICA SO: Žurba zbog konkursa

VANREDNA SEDNICA SO: Žurba zbog konkursa

Na predlog opštinske stručne komisije, uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koja je u međuvremenu pribavljena, lokalni parlament je na sednici sazvanoj po hitnom postupku doneo Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Osečina.
Program se sastoji iz tri dela. U prvom je dat pregled površina po katastarskim opštinama, oblicima svojine, klasama i kulturama, a navedene su i površine koje se navodnjavaju, odvodnjavaju i one na kojima se vrši analiza stanja i uređenja zemljišta. Zatim su nabrojani radova na zaštiti i uređenju za 2014. godinu sa planom potrebnih sredstava i prilivom istih. Na kraju je dat plan korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u skladu sa Zakonom koji reguliše tu materiju.
– Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je konkurs za dodelu sredstava za uređenje, odnosno revitalizaciju, poljskih puteva za 2014. godinu, a rok za podnošenja prijava bio je 5. maj. Kako na konkursu mogu da učestvuju samo lokalne samouprave koje su donele Godišnji program, ubrzali smo održavanje sednice i donošenje Programa i tako ispunili ovaj predviđeni uslov – objasnila je Zlatija Miličić, predsednik SO, razlog za zakazivanje zasedanja po hitnom postupku.

Scroll To Top