ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / ПРЕД ТУРНИР КОШАРКАШКИХ ПИОНИРА: Которани стигли у Осечину
ПРЕД ТУРНИР КОШАРКАШКИХ ПИОНИРА: Которани стигли у Осечину

ПРЕД ТУРНИР КОШАРКАШКИХ ПИОНИРА: Которани стигли у Осечину

Пионирска кошаркашка екипа Котора, која има 24 члана уз два тренера и возача, допутовала је још у недељу у Осечини. Гости из Црне Горе учествоваће на првом Међународном турниру пионира „Осечански победник”, а пре и после овог спектакла тренирати у објектима Спортског центра Осечина, дружити се са младим кошаркашима из домаћег клуба, обилазити и упознавати лепоте овог краја и туристичке дестинације у околини Осечине. Већ првог дана по доласку Которани су боравили у Тршићу, родном месту Вука Стефановића Караџића.

Поред Котора и домаћина Осечине на турниру „Осечански победник”, кога ће како је најављено отворити председник Народне скупштине Републике Србије Небојша Стефановић, учествоваће КК Партизан Београд, КК Металац Ваљево, КК Студент Ваљево и КК Фока Крагујевац.

Првог дана турнира, у четвртак, 16. јануара, одмах после отварања (12.00) и пригодног коктела (12.30) за бројне званице и представнике учесника, мегден ће поделити екипе Осечине и Студента (13.15). У другој утакмици састаће се Фока и Котор (17.00), а у трећој Партизан и Студент (18.45).

У петак, 17. јануара, тренерима и младим играчима предавање ће одржати професор Владимир Копривица. Такмичарски дан отварају Металац и Котор (14.00), настављају Осечина и Партизан (15.45), а завршавају Фока и Металац (17.30).

Трећег дана, у суботу, 18. јануара, одиграће се утакмице за пето (12.00) и треће место (15.30), као и финале (17.30). Проглашење победника и подела награда предвиђени су за 19.00 часова.

– Циљ нам је да на овај начин унапредимо развој кошаркашког спорта у Осечини, који овде има традицију дугу четири деценије, али и да уједно афирмишемо спортске капацитете који имају одличне услове за припреме спортиста, туристичке потенцијале и друге вредности општине – каже Дане Крсмановић, председник КК Осечина.

Тренер свих клупских селекција Владимир Радивојевић додаје да Осечанци желе да овај турнир постане традиционалан и да сваке године окупља младе кошаркаше из читаве Србије и региона.

Покровитеља турнира су „Ваљевска пивара”, Општинска управа Осечина и Туристичка организација „Подгорина”, а драгоцену помоћ у организацији пружили су и други бројни спонзори.

Фотографија: Которани у Тршићу

Scroll To Top