ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / ПРОФ ДР ВЛАДИМИР КОПРИВИЦА У ОСЕЧИНИ: Важна улога кондиционих тренера
ПРОФ ДР ВЛАДИМИР КОПРИВИЦА У ОСЕЧИНИ:  Важна улога кондиционих тренера

ПРОФ ДР ВЛАДИМИР КОПРИВИЦА У ОСЕЧИНИ: Важна улога кондиционих тренера

У оквиру првог Међународног кошаркашког турнира пионира у Осечини, младим кошаркашима, њиховим тренерима, спортистима и спортским радницима занимљиво предавање о улози кондиционих тренера у кошарци и спорту одржао је проф. др Владимир Копривица, са Факултета за физичку културу у Београду.

Он је пред бројним аудиторијумом у осечанском Дому културе, између осталог, рекао:

-У развијеним спортским гранама, међу које се убраја и кошарка, изузетно је сложен процес управљања у процесима такмичења и тренинга. Из године у годину тај процес се даље усложњава, јер је све већа конкуренција и изједначеност тимова и појединаца, веће је учешће науке, усавршава се контрола такмичења и тренинга и систем праћења и анализе утакмица, бољи су услови за контролу здравља кошаркаша и рехабилитацију повређених, исхрана кошаркаша је под већим надзором стручњака…

У таквој ситуацији, тренеру није лако да се избори са читавим низом задатака које је неопходно успешно извршити да би се стигло до циља. Он не може све да зна и све да ради. Наша кошарка је специфична по томе што су главни тренери тимова поодавно почели да ангажују кондиционе тренере и сарађују са њима. Кондициони тренери су по правилу, што је сасвим логично, професори физичке културе, који имају знање и вештину да то знање примене у пракси – истакао је дугогодишњи члан стручних штабова Партизана, Црвене звезде и кошаркашких државних репрезентација Србије и Црне Горе.

Након одржаног предавања проф. др Копривица, који се 2012. године нашао се на првом месту листе најбољих професора свих факултета у Србији по мишљењу студената, дуго и стрпљиво одговарао је на бројна питања присутних, који су га на крају поздравили и испратили спонтаним, искреним и бурним аплаузом.

Scroll To Top