ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ ОТВОРИО ТУРНИР: Драма на старту – Осечина у продужетку боља од Студента
НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ ОТВОРИО ТУРНИР: Драма на старту – Осечина у продужетку боља од Студента

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ ОТВОРИО ТУРНИР: Драма на старту – Осечина у продужетку боља од Студента

На старту првог међународног кошаркашког турнира пионира под називом „Осечански победник” домаћин је у драматичном мечу савладао вршњаке из ваљевског Студента са 50:47 и то тек након продужетка, с обзиром да је после регуларног дела утакмице резултат био нерешен 41:41. До вредне победе пионири Осечине стигли су уз фантастичну подршку преко 400 својих навијача, који су испунили сва места на трибини спортске хале.

Турнир је, како је и највљено, отворио Небојша Стефановић, председник републичког парламента и Одбора за права деце Народне скупштине Републике Србије. Он се у својој поздравној речи првенствено обратио младим спортистима:

– Спорт подразумева велики рад, затим борбу за остваривање што бољих резултата, као и поштовање свих учесника у спортском надметању, не само саиграча него и такмичара из противничког тима. Спорт је и универзални језик који спаја младе и све народе. На спортском терену, као и у животу, увек се трудите да дате све од себе, свој максимум, а у том случају неће изостати жељени успеси – поручио је Стефановић.

Бројне госте, учеснике и љубитеље спорта у име домаћина поздравили су Ненад Стевановић, председник Општине и Дане Крсмановић, председник Кошаркашког клуба Осечина, а у име спонзора Александар Рајевац, директор Ваљевске пиваре. На тродневном турниру (од 16. до 18. јануара), да подсетимо, учествују: Партизан из Београда, Котор из Црне Горе, Фока из Крагујевца, Металац и Студент из Ваљева и домаћин Осечина.

Свечано отварање улепшали су чланови фолклорног ансамбла Културно-уметничког друштва „Крушик” са сплетом кореографија из свог репертоара изведеним на паркету хале, а пред препуним гледалиштем.

Scroll To Top