ВЕСТИ:
Почетна / вести / У СУБОТУ И НЕДЕЉУ, 3. 4. МАЈА – Сећање на пилота Миленка Павловића
У СУБОТУ И НЕДЕЉУ, 3. 4. МАЈА – Сећање на пилота Миленка Павловића

У СУБОТУ И НЕДЕЉУ, 3. 4. МАЈА – Сећање на пилота Миленка Павловића

Војска Србије – 204. ловачко авијацијски пук, Град Ваљево и Општина Осечина заједно ће обележити 15 година од погибије пилота пуковника Миленка Павловића, команданта 204. ловачког авијацијског пука.
Тим поводом у Галерији Дома културе у Осечини, у суботу у 17 часова, биће отворена изложба макета ваздухоплова у част пилота Павловића. У 20 часова одржаће се Свечана акедемија поводом обележавања 15. година од погибије неустрашивог „Витеза неба”.
У Дану сећања, на Свечаној академији под називом „Плава линија Живота”, химну ће отпевати Градски хор љевског „Абрашевића”. Потом ће уследити поздравне речи Ненад Стевановића, председника Општине Осечина, затим представника Војске Србије и града Ваљева. У наставку програма наступиће глумци Љубивоје Бубе Марковић, Тамара Томановић и Омладинска позоришна сцена из Ваљева, затим етно група Удружења „СВети Георгије” из Ваљева и певачица Зорана Павић. На крају ће бити приказан филм Радио телевизије Србије „Лет у смрт”.
Сутрадан, у недељу, у Горњем Црниљеву одржаће се парастос погинулим родољубима из овог села у ослободилачким ратовима Србије (9.30), затим обавити полагање венаца (10.00), а потом одржати пригодан културни и спортски програм.
Тог дана, чланови породице, делегације Војске Србије, Града Ваљева и Општине Осечина положиће венце не само у горњем црниљеву већ и Ваљеву, Бујачићу и на гробљу у Батајници, где је Миленко Павловић сахрањен.

Scroll To Top