VESTI:
Početna / vesti / poplave / Pomoć Pecke za Donju Trešnjicu kod Malog Zvornika
Pomoć Pecke za Donju Trešnjicu kod Malog Zvornika

Pomoć Pecke za Donju Trešnjicu kod Malog Zvornika

Delegacija Osnovne škole „Vojvoda Mišić” iz Pecke, koju su predvodili Slobodan Todorić, direktor škole i penzioner Veličko Ilić, nekadašnji direktor i nastavnik a sada aktivista mesne zajednice, dopremili je humanitarnu pomoć u Donju Trešnjicu, u opštini Mali Zvornik, sa ciljem da pruži ruku pomoći i podrške deci i stanovništvu ovog naselja posle katastrofe koja ih je snašla.
– Škola u D. Trešnjici nije oštećena, ali su oštećeni domovi većine učenika, odnosno đaka putnika. Mesto je bukvalno uništeno. Nema ljudskih žrtava, ali je šteta nenadoknadiva. Brdo od oko četiri hektara šume se odcepilo, preseklo potok, i formiralo jezero. Kada se ono provalilo i kao tajfun prošlo kroz Trešnjicu, bukve su prolazile kroz kuće ili ostajale u njima, a zidovi kuća rušili kao kule od karata – kaže Todorić.
– Danas se svuda priča o solidarnosti, a u D. Trešnjici ona je minimalna. Kada smo se, istovremeno sa drugim ekipama humanitaraca iz raznih delova Srbije, kroz bespuće probili do seoske kafane ona je bila puna pivopija, onih čije kuće nisu oštećene. Bilo je očigledno da se neki meštani nisu u pravoj meri solidarisali sa svojim ugroženim komšijama i da im veoma slabo pomažu, a možda i nikako– napominje Ilić.

Scroll To Top