VESTI:
Početna / vesti / privreda / Pojačana privredna aktivnost
Pojačana privredna aktivnost

Pojačana privredna aktivnost

U orgaizaciji OU Osečina i partnerske agencije SIEPA, 19.07.2013 godine u Skupštinskoj sali opštine Osečina , održana je prezentacija kompanije Medino pčelarima sa područja opštine Osečina. Kompanija Medino je najveći izvoznik meda iz Srbije te u ukupnom srpskom izvozu učestvuje sa gotovo 50%. Izvršni direktor Medina, gospodin Darko Mandić je tom prilikom upoznao prisutne pčelare iz dva osečanska udruženja kao i individualne proizvođače sa poslovanjem kompanije, njenim istorijatom kao i trenutnim tržišnim kretanjima u zemlji i inostranstvu. Tom prilikom je posebno istakao mogućnosti koje kompanije Medino pruža pčelarima sa kojima sarađuje, modele saradnje,a poseban deo diskusije odnosio se na cene po kojima Medino otkupljuje med od svojih partnera.

„Med iz Srbije je odličnog kvaliteta i kupci iz EU ga naročito cene zbog svojih svojstava ali i pristupačne cene, tako da na ovom polju postoje veliki potencijali koje treba iskoristiti“ , naveo je g-din Mandić. Ovakvi skupovi su prilika da se komapnija Medino predstavi sa svojim planovima i mogućim modelima kooperacije sa pčelarima, ali i čuje od njih koji su to problemi na terenu i gde je potrebno napraviti određene pomake, dodao je on.

„OU Osečina i Kancelarija ja LER će i ubuduće organizovati slične skupove, koji za cilj imaju povezivanje primarnih proizvođača i zainteresovanih kompanija jer samo na taj način možemo napraviti kvalitativan pomak na polju ne samo poljoprivrede već i cele ekonomije u opštini. Priznate kompanije poput Medina su dokaz da postoji interesovanje za proizvode iz naše opštine , ali i da je put do krajnjih kupaca jako dug i zahtevan“ – Stanišić.

Scroll To Top