VESTI:
Početna / vesti / privreda / PROLEĆNE AKCIJE PČELARA IZ OSEČINE: Podstiču podmlađivanje svojih redova
PROLEĆNE AKCIJE PČELARA IZ OSEČINE: Podstiču podmlađivanje svojih redova

PROLEĆNE AKCIJE PČELARA IZ OSEČINE: Podstiču podmlađivanje svojih redova

Posle redovne Godišnje skupštine u februaru i prigodnog koktela u martu kojim je obeleženo 35 godina vrednog i uspešnog rada Udruženja pčelara „Pera Jovanović Komirićanac” iz Osečine, sa prvim prolećnim danima oživele su i nove aktivnosti članstva.
Prolećni pregledi društava koja su preživela ne baš surovu zimu najvažniji je aprilski pčelarski posao, ali ne i jedini. Udruženje iz Osečine je akcenat stavilo i na podmlađivanje svog članstva, a kao jedna od mera u tim nastojanjima je subvencionisanje i pomaganje mladima koji su izrazili želju da se bave pčelarstvom. Za njih je, u saradnji sa lokalnom samoupravom koja u skladu sa svojim mogućnostima redovno podstiče razvoj pčelarstva, nabavljeno 50 novih modernih košnica. Dobilo ih je 16 pčelara – početnika do 40 godina starosti, a podela je izvršena na Blagovesti, 7. aprila, na maloj svečanosti u školi u Plušcu, koja se planira za budući Pčelarski dom, s obzirom da se zbog nedostatka đaka nalazi pred zatvaranjem.
Sledeće veće okupljanje pčelari su imali na Cveti, kada su u novom manastiru u Plušcu, zajedno sa prijateljima, proslavili svoju Krsnu slavu…

Scroll To Top