VESTI:
Početna / vesti / projekti / Mladi stručnjaci na velikoj sceni
Mladi stručnjaci na velikoj sceni

Mladi stručnjaci na velikoj sceni

Opštinsko veće Osečine dalo je punu podršku programu delovanja udruženja građana „Podgorina projeket”, koga su osnovali nezaposleni mladi intelektualci iz ove opštine. Dokumentom je predviđeno da se, za početak, mladi stručnjaci prvo obučavaju za upravljanje projektnim ciklusom u skladu sa zahtevima predpristupnih fondova Evropske unije.

U okviru priprema za predstojeću obuku, predstavnici opštine upoznali su članove udruženja sa sistemom funkcionisanja lokalne samouprave, kao i sa aktuelnim regionalnim i opštinskim projektima čija je realizacija u toku. Posebno je bilo reči o idejama i promišljanjima o tome šta je to sve što bi u narednom periodu moglo da se pretoči u konkretne projekte od opšteg interesa za ovu zajednicu.

– Za odgovornu lokalnu samoupravu, a mi nastojimo da to budemo, najbolja investicija je ulaganje u ljudske resurse. Bez toga, definitivno, nećemo biti kadri da odgovorimo na mnoge izazove savremenog društva, niti da rešavamo naše najveće probleme, kao što su smanjenje stanovništva i nezaposlenost – kaže Milan Simić, zamenik predsednika Opštine, koji podržava mlade u njihovim nastojanjima da pronađu put za izlazak na veliku društvenu scenu.

Fotografija: Članovi udruženja nezaposlenih intelektualaca sa Milanom Simićem, zamenikom predsednika Opštine.

Scroll To Top