VESTI:
Početna / vesti / sport / NEBOJŠA STEFANOVIĆ OTVORIO TURNIR: Drama na startu – Osečina u produžetku bolja od Studenta
NEBOJŠA STEFANOVIĆ OTVORIO TURNIR: Drama na startu – Osečina u produžetku bolja od Studenta

NEBOJŠA STEFANOVIĆ OTVORIO TURNIR: Drama na startu – Osečina u produžetku bolja od Studenta

Na startu prvog međunarodnog košarkaškog turnira pionira pod nazivom „Osečanski pobednik” domaćin je u dramatičnom meču savladao vršnjake iz valjevskog Studenta sa 50:47 i to tek nakon produžetka, s obzirom da je posle regularnog dela utakmice rezultat bio nerešen 41:41. Do vredne pobede pioniri Osečine stigli su uz fantastičnu podršku preko 400 svojih navijača, koji su ispunili sva mesta na tribini sportske hale.

Turnir je, kako je i najvljeno, otvorio Nebojša Stefanović, predsednik republičkog parlamenta i Odbora za prava dece Narodne skupštine Republike Srbije. On se u svojoj pozdravnoj reči prvenstveno obratio mladim sportistima:

– Sport podrazumeva veliki rad, zatim borbu za ostvarivanje što boljih rezultata, kao i poštovanje svih učesnika u sportskom nadmetanju, ne samo saigrača nego i takmičara iz protivničkog tima. Sport je i univerzalni jezik koji spaja mlade i sve narode. Na sportskom terenu, kao i u životu, uvek se trudite da date sve od sebe, svoj maksimum, a u tom slučaju neće izostati željeni uspesi – poručio je Stefanović.

Brojne goste, učesnike i ljubitelje sporta u ime domaćina pozdravili su Nenad Stevanović, predsednik Opštine i Dane Krsmanović, predsednik Košarkaškog kluba Osečina, a u ime sponzora Aleksandar Rajevac, direktor Valjevske pivare. Na trodnevnom turniru (od 16. do 18. januara), da podsetimo, učestvuju: Partizan iz Beograda, Kotor iz Crne Gore, Foka iz Kragujevca, Metalac i Student iz Valjeva i domaćin Osečina.

Svečano otvaranje ulepšali su članovi folklornog ansambla Kulturno-umetničkog društva „Krušik” sa spletom koreografija iz svog repertoara izvedenim na parketu hale, a pred prepunim gledalištem.

Scroll To Top