ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / ПЛАН КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА: Смернице општинског развоја
ПЛАН КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА: Смернице општинског развоја

ПЛАН КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА: Смернице општинског развоја

Сврха Плана капиталних инвестиција у општини Осечина, чија израда је при крају, јесте прецизно дефинисање инфраструктурних пројеката који захтевају значајнија улагања, уз конкретна задужења за носиоце одређених пројеката од њиховог настанка све до реализације, као и активно тражење неопходних додатних финансијских средстава.

– То је документ од општег интереса и од стратешког значаја, којим ће бити одређене главне смернице инвестиционог развоја општине у периоду од пет година. Уз овај план биће утврђена и листа неопходне пројектне документације за предвиђено време, уз додатак и благовремену припрему планских аката општине – сматра Милана Симић, заменик председника Општине и иницијатор и руководилац екипе за израду овог плана.

На састанку са начелницима ресорних одељења Општинске управе и представником Дирекције за изградњу „Јадар”, Симић је истакао да се наметнула потреба да општинске установе и јавна предузећа, поред свог редовног посла, заједно са општинском управом и извршним органима локалне самоуправе више раде на међусобном повезивању, затим на дефинисању заједничких, на општинском нивоу и дугорочних, приоритете ка чијој реализацији би требало да буде усмерен додатни напор.

– Са усвајањем оваквог документа отвара се простор за будуће политичке раднике да своју успешност мере бројем урађених пројеката – каже Симић.

 

Фотографија: Креатори важног стратешког документа

 

Scroll To Top