VESTI:
Početna / vesti / Novčana pomoć za novorođenu decu
Novčana pomoć za novorođenu decu

Novčana pomoć za novorođenu decu

Dvadeset devet roditelja iz opštine Osečina, koji su u prvih pola godine dobili novoređenče, na prigodnoj svečanosti u prostorijama lokalne samouprave primili su jednokratnu opštinsku novčanu pomoć, koja se već duži niz godina daje kao jedan makar mali podsticaj povećanju nataliteta na ovim prostorima. Sredstva u iznosu prosečne republičke zarade za trećerođeno i sledeće dete, odnosno 50 odsto od tog iznosa za prvorođeno ili drugorođeno dete, prisutnim majkama i očevima uručili su Nenad Stevanović, predsednik Opštine i Zlatija Miličić, predsednik Skupštine opštine.
– Posle nekoliko uzastopnih godina uspona, kada je bilo i po četrdesetak beba za polugodište, sada je se broj prinova smanjio za oko jedne četvrtine – sa žaljenjem je konstatovao predsednik Stevanović, koji je nakon čestitki poželeo prisutnim roditeljima i ostalim sugrađanima koji su u godinama kada se obezbeđuje ili proširuje potomstvo da ubuduće „rode što češće svraćaju na opštinsku teritoriju”.
Najveći iznos, od 44.200 dinara, ovog puta dobile su: Biljana Erić iz Carine, za svoje četvrto, onda Živana Tešić i Jelica Malešević iz Skadra iz Skadra, Violeta Mišković iz Lopatnja, Biljana Savatić iz Belotića i Marija Mladenović iz Bastava za treće dete. Po 22.100 dinara dobilo je 11 roditelja za drugo novoređenče i njih 12 za prvu bebu.

Scroll To Top