ВЕСТИ:
Почетна / вести / образовање / Летња школа младих математичара – Осечина 2013
Летња школа младих математичара – Осечина 2013

Летња школа младих математичара – Осечина 2013

Oвог лета за љубитеље математике из основних и средњих школа планирана je Летња школа младих математичара – Осечина 2013. Организатор ове школе је Друштво математичара Србије – Подружница математичара Ваљево, а покровитељ Општина Осечина.

Предвиђено је да се Летња школа реализује у две смене:

  1. Прва – за свршене ученике 3, 4, 5, 6. и 7. разреда основних школа, од 21. до 29. јула 2013. године;
  2. Друга – за свршене ученике 8. разреда основне и 1. 2. и 3. разреда средњих школа, од 10. до 18. августа 2013. године.

Школа ће се реализовати у току седам наставних дана (осам пансиона) у просторијама ОШ “Браћа Недић“ и објектима Спортског центра у Осечини. Предвиђен је следећи програм:

  • Тематска предавања из области математике (3 школска часа дневно)
  • Спортско – рекреативне активности (на базенима и теренима СЦ Осечина)
  • Математичке радионице (2 школска часа дневно)
  • Културно забавне активности (у вечерњим часовима).

Цена Летње школе је 16.000 динара и у њу је урачунат смештај (трокреветне и четворокреветне собе), затим исхрана ученика (доручак, ручак, ужина и вечера), онда трошкови организације наставних активности, као и трошкови коришћења базена и терена СЦ, организација културно-уметничких активности и боравишна такса. Уплату је могуће извршити у највише 4 (четири) рате, по 4.000 динара с тим да се комплетна уплата изврши до почетка реализације Летње школе.

Очекује се да ће у раду Летње школе младих математичара учешће узети и један број одличних математичара са подручја општине Осечине, садашњих или некадашњих ученика и наставника основних школа из Осечине и Пецке, затим Ваљевске гимназије и других средњих школа из Ваљева, који су до сада остваривали запажене резултате на математичким такмичењима окружног и републичког ранга.

Уплате се врше преко текућег рачуна:

Подружница математичара Ваљево, број: 160 – 39354 – 63.

Пријава за Летњу школу младих математичара – Осечина 2013. године потребно је попунити и доставити што пре (јер је број учесника ограничен), а најкасније до 12. јуна 2013. године на адресу: Подружница математичара Ваљево, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево. Уз пријаву доставити и фотокопију уплатнице са првом ратом уплате.

Детаљније информације и пријављивање могуће је и путем телефона 064 / 25 – 40 – 845 (проф. Вељко Ћировић) или путем е-maila voja.andric@gmail.com (проф. др Војислав Андрић). Најдетаљније информације са конкретним програмима, предавачима и осталим важним појединостима у вези са Летњом школом, као и са пријавом у електронској верзији видети на веб порталу www.diofant.org/metodickaradionica.

Scroll To Top