ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / Појачана привредна активност
Појачана привредна активност

Појачана привредна активност

У оргаизацији ОУ Осечина и партнерске агенције СИЕПА, 19.07.2013 године у Скупштинскоj сали општине Осечина , одржана је презентација компаније Медино пчеларима са подручја општине Осечина. Компанија Медино је највећи извозник меда из Србије те у укупном српском извозу учествује са готово 50%. Извршни директор Медина, господин Дарко Мандић је том приликом упознао присутне пчеларе из два осечанска удружења као и индивидуалне произвођаче са пословањем компаније, њеним историјатом као и тренутним тржишним кретањима у земљи и иностранству. Том приликом је посебно истакао могућности које компаније Медино пружа пчеларима са којима сарађује, моделе сарадње,а посебан део дискусије односио се на цене по којима Медино откупљује мед од својих партнера.

„Mед из Србије је одличног квалитета и купци из ЕУ га нарочито цене због својих својстава али и приступачне цене, тако да на овом пољу постоје велики потенцијали које треба искористити“ , навео је г-дин Мандић. Овакви скупови су прилика да се комапнија Медино представи са својим плановима и могућим моделима кооперације са пчеларима, али и чује од њих који су то проблеми на терену и где је потребно направити одређене помаке, додао је он.

„ОУ Осечина и Канцеларија ја ЛЕР ће и убудуће организовати сличне скупове, који за циљ имају повезивање примарних произвођача и заинтересованих компанија јер само на тај начин можемо направити квалитативан помак на пољу не само пољопривреде већ и целе економије у општини. Признате компаније попут Медина су доказ да постоји интересовање за производе из наше општине , али и да је пут до крајњих купаца јако дуг и захтеван“ – Станишић.

Scroll To Top