ВЕСТИ:
Почетна / вести / пројекти / Млади стручњаци на великој сцени
Млади стручњаци на великој сцени

Млади стручњаци на великој сцени

Општинско веће Осечине дало је пуну подршку програму деловања удружења грађана „Подгорина пројекет”, кога су основали незапослени млади интелектуалци из ове општине. Документом је предвиђено да се, за почетак, млади стручњаци прво обучавају за управљање пројектним циклусом у складу са захтевима предприступних фондова Европске уније.

У оквиру припрема за предстојећу обуку, представници општине упознали су чланове удружења са системом функционисања локалне самоуправе, као и са актуелним регионалним и општинским пројектима чија је реализација у току. Посебно је било речи о идејама и промишљањима о томе шта је то све што би у наредном периоду могло да се преточи у конкретне пројекте од општег интереса за ову заједницу.

– За одговорну локалну самоуправу, а ми настојимо да то будемо, најбоља инвестиција је улагање у људске ресурсе. Без тога, дефинитивно, нећемо бити кадри да одговоримо на многе изазове савременог друштва, нити да решавамо наше највеће проблеме, као што су смањење становништва и незапосленост – каже Милан Симић, заменик председника Општине, који подржава младе у њиховим настојањима да пронађу пут за излазак на велику друштвену сцену.

Фотографија: Чланови удружења незапослених интелектуалаца са Миланом Симићем, замеником председника Општине.

Scroll To Top