VESTI:
Početna / vesti / projekti / Osnivačka Skupština Regionalne razvojne agencije
Osnivačka Skupština Regionalne razvojne agencije

Osnivačka Skupština Regionalne razvojne agencije

Predsednik Opštine Osečina Nenad Stevanović izabran je za prvog predsednika Skupštine Regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine, koja je osnovana 17. juna u Loznici. Članovi Agencije, koja je registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću su grad Loznica, zatim opštine Krupanj, Ljubovija, Mali Zvornik i Osečina, kao i nekoliko udruženja privrednika i preduzetnika sa teritorije ovih lokalnih samouprava.

– Agencija će pružati pomoć i davati podršku malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, odnosno unapređivati ekonomski razvoj u ovom delu Srbije. Najvažnije aktivnosti biće usmerene na razvijanje partnerstva na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i međunarodnom planu između javnog i privatnog sektora na realizaciji razvojnih projekata u cilju ravnomernog regionalnog razvoja, pospešivanja celokupnog razvoja regije i pronalaženja finansijskih sredstava iz domaćih i međunarodnih izvora za finansiranje postojećih i budućih programa – izjavio je Stevanović nakon izbora organa ovog društva.

Pored toga, on je rekao da će Razvojna agencija svojim članicama i zainteresovanim subjektima davati raspoložive informacije o ekonomskoj politici, zatim o mogućnostima uključivanja pomoći iz inostranstva i davati usmeravanja u vezi sa pravljenjem poslovnih planova i pozicioniranjem na tržištu. Stevanović je najavio i pružanje informacija o pravnoj regulativi i standardima, onda organizovanje obuke i savetovanja od interesa za privredu i preduzetništvo.

– Krajnji i najvažniji cilj je stvaranje uslova za brži i što uspešniji ekonomski i socijalni razvoj na teritoriji pet lokalnih zajednica – osnivača Agencije, istakao je Stevanović.

Scroll To Top