ВЕСТИ:
Почетна / вести / пројекти / ТИМ ЗА РАЗВОЈНЕ ПРОЈЕКТЕ ОПШТИНЕ: Чека се понуда за старачки дом у Пецкој
ТИМ ЗА РАЗВОЈНЕ ПРОЈЕКТЕ ОПШТИНЕ: Чека се понуда за старачки дом у Пецкој

ТИМ ЗА РАЗВОЈНЕ ПРОЈЕКТЕ ОПШТИНЕ: Чека се понуда за старачки дом у Пецкој

На најновијем окупљању Тима за развојне пројекте Осечине под руководством Милана Симића, заменика председника Општине,констатовано је да би значајан део планираних развојних општинских програма, пре свега у области културе, могао да заживи већ у овој години. Међутим, што се тиче привредних планова, приликом разматрања свега што је до сада урађено, истакнуто је да они захтевају упоран и стрпљив рад.

У овој години могла би на ред да дође понуда локалне заједнице да се кроз јавно партнерство са приватним сектором приступи изградњи старачког дома у варошици Пецкој, сложили су се млади стручњаци разних профила. То подразумева преуређење за те потребе неискоришћеног дела Дома здравља. Што се тиче идеје за претварање Рожња у здравствено-рекреативни и туристички центар, она мора да настави свој започети пут и преко Регионалне развојне агенције општина из Подриња, Рађевине и Подгорине.

Иначе, са екипом за припрему и базу података „Пријатељи општине Осечина”, који окупља и земљаке у расејању, започете су активности на инвентарисању постојећих и прикупљању идеја за нове догађаје у нашој општини, с циљем да се за сваки месец направи бар по један догађај на овој територији. Овом приликом је оцењено да новине попут међународног кошаркашког турнира за млађе категорије под називом „Осечански победник” и велика ловачка акција под именом „хајка на Влашићку лисицу”, која прераста у традицију, представљају право освежење у животу на овом подручју.

– Посебно ме радује рад са младим људима. Општина само треба да отвори врата креативности и резултати не могу да изостану – каже Милан Симић.

 

Scroll To Top