ВЕСТИ:
Почетна / вести / Ресурс центар Колубарског округа
Ресурс центар Колубарског округа

Ресурс центар Колубарског округа

Удружење младих Лазаревца ове године је изабрано од Министарства омладине и спорта за Ресурс центар Колубарског округ, којих је укупно 26 на нивоу Србије и кроз које Министарство омладине и спорта већ три године спроводи низ активности.

У оквиру пројекта „Млади су закон“ Удружење младих Лазаревца је као Ресурс центар Колубарског округа расписало конкурс за финансирање пројектних идеја за удружења и неформалне групе из Мионице, Лајковца, Уба, Ваљева, Љига и Осечине. Према речима координатора Ресурс центра ово је била сјајна прилика да млади покрену иницијативу и донесу неку промену у својој средини.

– По завршетку конкурса одржана је тродневна обука на Рајцу за представнике удружења и неформалних група који су успешно прошле први круг конкурса. Полазници су на обуци научили да од своје идеје напишу пројекат, а девет најбољих идеја изабрано је за финансирање од стране Ресурс центра Колубарског округа и Министарства омладине и спорта – рекао је Марко Рачић, координатор Ресурс центра.

Највећи акценат се ставља на волонтеризам и омладински активизам. Теме које су обухваћене пројектима промовишуе здраве стилове живота, европске вредности за младе, толеранцију….

У склопу својих активности обележен је и „Медјунардни дан младих“ на базенима у Петници где је учешће узело око 200 учесника. У оквиру програма одржан је турнир у одбојци на песку, ревијална ватерполо утакмица и такмичење у пливању. Све групе, удружења и канцеларије за младе су представили своје активности на штандовима и искористиле ову
прилику да размене своја досадасња искуства у раду са младима.

Пракса промовисања пројектних активности настављена је и на манифестацији „Сајам шљива“ у Осечини, где су се на заједничком штанду представили Ресурс центар Колубарског округа и неформална група „Живот је леп“ из Осечине са пројектом „Научи да кажеш не“.

 

Scroll To Top