ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / ИЗБОРИ 2014: ДСС се противи продаји земље странцима
ИЗБОРИ 2014: ДСС се противи продаји земље странцима

ИЗБОРИ 2014: ДСС се противи продаји земље странцима

У разговору са члановима Општинског одбора и представницима медија, а у оквиру кампање за предстојеће парламентарне изборе, потпредседник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Алигрудић изјавио је у Осечини да његова странка можда није најјача али да је свакако једна од најстабилнијих на политичкој сцени Србије и да зато очекује добар изборни резултат.

Пољопривредним произвођачима из Подгорине, посебно воћарима, поручио је да ДСС зна шта хоће, да има јасан концепт када су у питању аграр у ширем смислу и воћарство, затим заштита произвођача, организовање откупа и прераде пољопривредних производа, као и пласмана.

– Интерес пољопривредника је да се удружују и то уз помоћ државе, па да тако удружени као велики произвођачи буду спремни за велику тржишну утакмицу, у којој им држава такође мора помоћи бар око проналажења тржишта. Онда ће од пољопривреде користити имати произвођачи и држава – рекао је Алигрудић.

Он је посебно истакао да се ДСС никако не слаже са продајом пољопривредног земљишта странцима, подсетивши да су неке земље на то пристале тек после уласка у Европску унију, друге упркос чланству то одбиле ( Мађарска), док су наше власти на то пристале далеко пре пријема у ЕУ.

– Ако то буде заиста урађено – готови смо! – упозорио је Алигрудић, наглашавајући велико неслагање са „еврофанатизмом” који је присутан код многих српских политичких фактора и изражавајући наду да ће једна чиста демократска, на европским принципима заснована идеја, идеја националног опстанка српског народа на овим просторима, ипак уродити плодом, ако не за годину, оно бар за 10 до 15 година.

Scroll To Top