ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / Горње Црниљево: Инцидент у лову
Горње Црниљево: Инцидент у лову

Горње Црниљево: Инцидент у лову

Почетком ове седмице „Вечерње новости” пренеле су саопштење Ваљевске полиције да ће против ловца С. Ј. из Горњег Црниљева бити поднета кривична пријава јер је пуцајући из ловачке пушке уместо фазана погодио колегу с којим је био у лову.
У саопштењу полиције након овог инцидента ловци се упозоравају да пазе како и у шта пуцају јер је током прошлог викенда на подручју Полицијске управе Ваљево евидентирано чак пет ислучајева у којима су ловци пријављени да су непрописно користили оружје у лову.
Позивајући се на полицијске изворе „Вечерње новости” пишу да је прошле недеље у Горњем Црниљеву приликом одстрела дивљачи, ловац С. Ј. пуцајући из ловачке пушке у фазана, повредио другог ловца М.Ј. из истог села. Даље се каже да ће против њега бити поднета кривична пријава због основане сумње да је извршио кривично дело изазивање опште опасности.
Полиција упозорава ловце да су дужни да при руковању оружјем поштују законске одредбе обухваћене Кривичним закоником, Законом о јавном реду и миру, Законом о оружју и муницији, Законом о дивљачи и ловству, као и друге законске прописе који регулишу ову област.
Најављено је и да ће полиција вршити појачану контролу примене законских прописа и према онима који их не поштују предузимати репресивне мере у циљу спречавања тежих последица по грађане, објавиле су „Вечерње новости”.

Scroll To Top