ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / Крос РТС-а „Кроз Србију” у Осечини и Пецкој
Крос РТС-а „Кроз Србију” у Осечини и Пецкој

Крос РТС-а „Кроз Србију” у Осечини и Пецкој

На знак из студија РТС-а проф. др Томислава Јовановића, министра просвете, науке и технолошког развоја, са стартних места у Осечини и Пецкој преко 800 предшколаца и ђака из општине Осечина започело је трке и оквиру јединствене атлетске приредбе, која се истовремено одржавала широм земље, а који дан пре или касније и у дијаспори.

Традиционални крос РТС-а „Кроз Србију”, 23. по реду, у Осечини је имао 525, а у Пецкој 281 учесника, који су трчали, дружили се и бавили физичком активношћу, демонстрирајући здравље своје популације и повратак старе, можда и помало заборављене девизе: „У здравом телу – здрав дух!”

У организацији Основне школе „Браћа Недић” и њених издвојених одељења из сеоских средина, као и Предшколске установе „Лане” у Осечини је трка одржана на стази од школе, поред цркве и фудбалског стадиона до циља у Хајдук Вељковој улици код Спортског центра. Резултати основаца: први разред – прво место код девојчица поделиле су Нина Петровић и Софија Миросавић, док је код дечака најбољи био Матеја Грујић, други разред – Анђела Вуковић и Андреј Карајовић, трећи разред – Милица Милошевић и Жарко Јосиповић, четврти разред – Теодора Миросавић и Вељко Антонић, пети разред – Бојана Ракић и Филип Васић, шести разред Анђела Ранковић и Стефан Теодоровић, седми разред – Милица Анђелић и Немања Божић и осми разред – Александра Андрић и Ђорђе Шарић. У конкуренцији предшколаца најбржа од девојчица била је Јефимија Костић, а најбржи дечак Влада Ерић.

kros-pecka

На игралишту у Пецкој, где је организатор трке била Основна школа „Војвода Мишић”, трчали су скоро сви ученици матичне школе и њених издвојених одељења – четвороразредних школа у околини. Победници по категоријама су: први разред – Милица Јевтић међу девојчицама и Лука Симић код дечака, други разред – Софија Миловановић и Милош Тодорић, трећи разред – Катарина Урошевић и Стефан Гајић, четврти разред – Јелена Ивковић и Немања Симић, пети разред – Ивана Јовић и Александар Павловић, шести разред – Александра Петровић и Душан Ненадовић, седми разред – Маријана Секулић и Саша Недељковић, а из осмог разреда – Ана Нешковић и Иван Глигорић.

Scroll To Top