VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / OŠ „Vojvoda Mišić“ Softver „Transparentna škola”
OŠ „Vojvoda Mišić“ Softver „Transparentna škola”

OŠ „Vojvoda Mišić“ Softver „Transparentna škola”

Osnovna škola „Vojvoda Mišić” iz Pecke u novoj školskoj godini u cilju poboljšanja kontrole nad obrazovanjem i vaspitanjem dece uvodi jednu novinu u svom radu. Reč je o korišćenje softvera „Transparentna škola”, koji roditeljima omogućava da se na brz i jednostavan način informišu o svim bitnim školskim aktivnostima svog deteta, a školi da preglednije vodi evidencije podataka o svakom đaku i održanom času.

– Sada ćemo na jednom mestu imati podatke o prisustvu na nastavi, ostvarenom uspehu iz svakog premeta, najavljenim kontrolnim ili pismenim zadacima i roditeljskim sastancima – izjavio je Slobodan Todorić, direktor škole, ističići da će to doprineti da se blagovremenim reagovanjem roditelja i nastavnika obezbedi bolji učinak učenika i da će preventivno uticanje sprečiti i smanjiti neopravdano odsustvovanje sa časova.

Očekuje se i i to da bolja komunikacija između roditelja i škola, koju ovaj softver nudi, spreči manipulisanje sa informacijama i podigne nivo odgovornosti roditelje i škole za uspeh deteta.

– Kroz ovu aplikaciju, uz visok nivo bezbednosti, škola će za svakog učenika imati preglednu evidenciju ocena i izostanaka, zatim raspored časova sa nastavnim planom i pregledom aktivnosti na času. Tu je i mogućnost postavljanja i preuzimanja materijala i skripti, onda pregled pohvala i opomena za učenike, zakazanim proverama znanja i sastancima sa roditeljima, kao i lični podsetnik za nastavnike. Roditeljima i starateljima su dostupne informacije o svakoj dobijenoj oceni, izostanku i svemu ostalom što se odnosi na njihovo dete i to i preko SMS poruke ili e-mail-a – kaže Milan Petrović, samostalni stručni saradnik za poslove informacionih sistema u Opštinskoj upravi Osečine.

On je realizator uvođenja ovog besplatnog zajedničkog projekta lokalne samouprave i škole, a i njegov rukovodilac u saradnji sa Mirjanom Rabat, profesorom informatike u školi u Peckoj.

Scroll To Top