ВЕСТИ:
Почетна / вести / образовање / НАЈБОЉЕ ОДЕЉЕЊЕ ШКОЛЕ ИЗ ПЕЦКЕ НА НАГРАДНОМ ИЗЛЕТУ: Мотивација ђака
НАЈБОЉЕ ОДЕЉЕЊЕ ШКОЛЕ ИЗ ПЕЦКЕ НА НАГРАДНОМ ИЗЛЕТУ: Мотивација ђака

НАЈБОЉЕ ОДЕЉЕЊЕ ШКОЛЕ ИЗ ПЕЦКЕ НА НАГРАДНОМ ИЗЛЕТУ: Мотивација ђака

Најбоље одељење Основне школе „Војвода Мишић” из Пецке по постигнутим резултатима у целој прошлој школској години – 8/2 – боравило је на једнодневном наградном излету. Ученици су имали прилику да сами бирају дестинацију у Србији, а изабрали су да посете: Аранђеловац, Буковичку Бању, Рисовачку пећину, Опленац, Тополу и Краљеву винарију. Вратили су се пуни најлепших утисака и задовољни им се указала могућност да кроз незаборавно дружење виде и науче нешто ново. Са њима су били разредни старешина Јелена Симић, професор српског језика и књижевности, и директор школе Слободан Тодорић.

-Критеријуми по којима су мерена достигнућа одељења су: постигнути успех, број изостанака, дисциплина и општи утисак. Резултати су гледани у оквиру старијих разреда школе, а овакви излети, поред основне функције да се награде вредни ученици, има за циљ и да подигне мотивацију осталих ђака на бољи рад, дисциплину и смањење броја изостанака – каже Биљана Вукашиновић, школски педагог.

Оне додаје да се тако посредно утиче на стварање позитивне социо-емоционалне климе у школи, подстиче другарство, међусобно разумевање и уважавање ученика, а они се усмеравају ка исправним циљевима, правим вредностима и развијању свести да добро учење и понашање вреди труда. Школа ће и у овој школској години наставити са истом праксом, а прилику да освоје награду имаће и најбољи ђаци из млађих разреда.

Scroll To Top