ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / ЛОКАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА (2): Штете у Горњем Црниљеву, Гуњацима и Комирићу
ЛОКАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА (2): Штете у Горњем Црниљеву, Гуњацима и Комирићу

ЛОКАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА (2): Штете у Горњем Црниљеву, Гуњацима и Комирићу

У Осечини је поплављено или клизиштима угрожено преко 200 кућа. У 60 стамбених и 30 помоћних објеката, према поднетим пријавама грађана и налазима општинских комисија, улили су се вода муљ или влажна земља. Од непогода нису били поштеђени ни пословни простори – штету су претрпели „Крушик-Пластика” и још 25 привредних субјеката, међу којима су и спортски терени. Нису били поштеђени ни многи други инфраструктурни објекти у седишту општине, почев од моста на Јадру ка насељу у Пискавицама па до путева и улица.
Непогоде су причиниле велику штету и у свих осталих 19 месних заједница. Општинске комисије евидентирале су и Владу Републике Србије известиили и о бројним насталим проблемима на локалној инфраструктури.

Горње Црниљево-Пре чесме у Марићима налази се одрон на путу, цела лева трака од Осечине одсечена је; проклизала су и околна брда, угрозивши усеве и неколико кућа; клизишта у Топаловићима код скретања за Сирдијашко раскрсшће; затим у Богосављевићима, као и на путу за Киселу воду код куће Алексић Милутина; због клизишта у функцији нису путеви за Њиве, Средња брда, Киселу воду преко Новаковића и за Церов врт; код Киселе воде њива изашла на пут; Одрни на путевима у Ковачевића мали, Горњој мали, Равнави-Кисела вода, као и Јовића забран.
Гуњаци: Клизишта на путевима у засеоку Петровићи према Марковићима, Кокорави, Одрон на путу и вода однела пропуст Марковића забран – Кокорава, у засеоку Трифуновићи клизиште се покренуло према кући и угрозило бунар, у засеоку Петрц на три места због одрона пут непроходан.
Комирић-у Гладовића мали непроходан пут, одрон на путу Комирић-Веселиновићи, одсечен први мост од Паткове куће, клизишта на путевима у Коларићима, Гладовићима, Радуловићима, онда Јовићанка канал, Рађевина пут, Шумар у Рађевини (прелази се преко потока), Стара џада за Мишиће-затворен пут, проклизало у Богдановићима (стара џада), у Ђурићима (једно клизиште, два одрона), онда према Брадоњићима, па према Лазаревићима, Митровића пут – Џеловац, пут према Коњуши, друм према Новаковићима и Лазићима, четири клизишта на Попвића путу, који је делимично проходан; пут према Равнаји, засеок Муцићи, где је пут пресечен; Ђурића пут према Милени Ђурић, пут поред Ђурића потока, пут уз Осоје кроз Ђуриће; пут према Белој Цркви преко Рађевине; Потребно је вратити Јадар у свој ток јер је одсекао 60 хектара плодног земљишта;

Scroll To Top