ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / ОШ „БРАЋА НЕДИЋ” ОСЕЧИНА: Успеси литерарне секције
ОШ „БРАЋА НЕДИЋ” ОСЕЧИНА: Успеси литерарне секције

ОШ „БРАЋА НЕДИЋ” ОСЕЧИНА: Успеси литерарне секције

Литерарна секција Основне школе „Браћа Недић” Осечина под руководством професора Лидије Марић Јовановић наставља низ успеха у свом раду.

Чланица ове секције Сандра Вуковић, сада ученица шестог разреда у Издвојеном одељењу у Комирићу, са песмом „Школски дневник” освојила је 3. место на 25. међународном фестивалу хумора за децу у категорији Хумористична песма – старији узраст (за ученике од 5. до 8. разреда). Организатор ове традиционалне манифестације је Народна библиотека „Димитрије Туцовић” из Лазаревца.

На истом конкурсу Литерарна секција ОШ „Браћа Недић” освојила је и специјалну диплому која се додељује за укупан квалитет послатих радова свих чланова секције и неговање хумора у уметничком изразу.

Трећи пут узастопно песме чланова ове секције објављене су у збирци „Сто младих талената Колубарског округа 2012”, чији је издавач Културно-издавачки центар „Српска кућа” из Пожаревца. Објављена је 21 песма од истог броја ученика, чиме је одато посебно признање таленту, раду и залагању малих песника и њиховог ментора. Њихове песме изабране су међу 100 најбољих од укупно 3.000 приспелих ученичких радова.

Овог пута указана је посебна част и школи и то кроз објављивање фотографија школе и групног портрета чланова секције на корицама збирке.

 

Scroll To Top