ВЕСТИ:
Почетна / вести / образовање / РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ОПШТИНСКИХ СТИПЕНДИЈА: Шанса за најбоље
РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ОПШТИНСКИХ СТИПЕНДИЈА: Шанса за најбоље

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ОПШТИНСКИХ СТИПЕНДИЈА: Шанса за најбоље

У школској 2013/2014 години општина Осечина наставиће да стипендира око 40 студената који су од раније стекли право на општинске стипендија, а у међувремену редовно полажу испите и уписују семестре. Међутим, на овакав вид помоћи могу да рачунају и остали који су испунили прописане опште и посебне услове за стипендирање из општинске касе, која упркос најављеним мерама штедње неће бити затворена за долазеће кадрове.

Комисија за доделу општинских стипендија расписала је средином јануара конкурс за доделу нових стипендија за текућу школску годину студентима који имају пребивалиште на територији општине Осечина. За њих могу да конкуришу студенти који су први пут уписали најмање трећи семестар, као и студенти другог степена студија ако нису у радном односу, а наставили су студирање одмах по завршетку основних студија.

То, пре свега, важи за оне који испуњавају школски и материјални услов, односно на студенте који се финасирају са буџета ако су у претходној години имали просечну оцену од најмање 8,00. Услов је и да месечни приходи по члану њиховог домаћинства у првих шест месеци прошле године нису били већи од 50 одсто од просечне републичке нето зараде.

Поред тога, стипендије ће бити одобрене и студентима који поред општих услова испуњавају и један посебан, а то је да њихова будућа занимања имају дефицитарни карактер према Одлуци о дефицитарним кадровима општине Осечина. Тренутно су то у овој општини: лекар стоматолог, дипломирани инжењер грађевинарства, професор енглеског језика, професор математике и професор физике.

 

Scroll To Top